Dijital Pazarlama Stratejileri Nelerdir? Nasıl Oluşturulur? [2024]

Reklamcılığın, ürün ve hizmetlerin tanıtımının yapılmasının ne denli önemli olduğunun hepimiz farkındayız. Geleneksel reklamcılığın yerini yavaş yavaş dijital reklamcılığa bıraktığı günümüzde ise dijital dönüşümün bir getirisi olan dijital pazarlama stratejileri her zamankinden daha etkili bir konuma sahiptir. Artık markalar, KOBİ’ler, büyük küçük fark etmeksizin tüm işletmeler ve girişimciler ürün ve hizmetlerini dijital ortamda pazarlamaktadır.

Günümüzün büyük bir çoğunluğunu geçirdiğimiz internet ister mobil cihazlar ister bilgisayarlar ile erişiyor olalım, her daim elimizin altında. Ancak elbette ki bu durumun farkında olan yalnızca biz kullanıcılar değiliz. Aynı şekilde üreticiler de hemen hemen hepimizin günde sayısız kez ziyaret ettiği platformların farkında ve bu platformlara reklam vererek online pazarlama stratejileri geliştirmeye çalışıyorlar.

Böyle bir durumda üreticilerin, dijital pazarlama stratejileri doğrultusunda hangi kitleye hitap edeceğini ve hangi pazarlarda aktif olmak istediğini bilmesi gerekmektedir. Üreticiler dijital stratejilerini oluştururken ürünlerini, en doğru hedef kitle ile buluşturma hedefinde olmalıdır. Böylelikle doğru kitleye doğru platform üzerinden erişebilir ve hedef kitlelerini potansiyel müşterilere dönüştürebilirler.

Dijital pazarlama, günümüzde dijital dönüşüm ve teknolojinin inanılmaz gelişimi ile dijital ortamda rekabet etmek ve bu rekabetçi piyasada ayakta kalmak isteyen herkes tarafından bilinir ve kullanılabilir bir konuma gelmiştir. Bunun nedenlerinden biri de dijital pazarlama stratejilerinin artık oldukça erişilebilir olmasıdır. Hal böyle olunca markalar, doğru online pazarlama stratejileri ile ürünlerini ilgili kitlenin karşısına kolayca çıkarabilmektedir.

Burada önemli olan sektörünüz ve nişiniz ile ilgili bilgi ve tecrübeye sahip, daha önce birlikte çalıştığı projeleri başarıyla ulaştırmış bir uzmandan ya da uzman ekipten dijital pazarlama danışmanlığı almak olacaktır. Böylelikle birlikte markanızı büyüme ve satış hedeflerinize ulaştırabilirsiniz!

Dijital Strateji Nedir?

Dijital Strateji Nedir?

Dijital Strateji Nedir?

İnternette var olan her markanın kendine has pazarlama politikaları olabileceği gibi markalar genellikle ortak stratejileri kullanırlar. Bunlar dijital pazarlama stratejileridir. Dijital pazarlama stratejisi, markaların internette satışa çıkarmak istediği ürün ya da hizmetlerin dijital olarak reklamının oluşturulması sürecidir.

Bildiğimiz gibi bir ürün ya da hizmeti tanıtmanın en kısa ve etkili yolu o ürünün tanıtımını yapmaktır. Dijital reklamlar ise bu tanıtım için en ucuz ve kolay yoldur. Hepimizin elinde olan mobil cihazların günde bilinçli ya da bilinçsiz kaç reklamı gördüğünü düşündüğümüzde dijital stratejilerin önemini fark edebiliriz.

Online pazarlama stratejilerinde dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise reklamın hangi platformda yapılacağına karar vermektir. Bunun için önce hedef kitlenizi iyi bir şekilde analiz etmeli, hangi kitlenin hangi platformlarda yoğunlaştığını ve hangi saatlerde aktif olduklarını belirlemeniz gerekmektedir.

Doğru kurgulanmış bir dijital pazarlama stratejisi ile ürünlerinizi doğru alıcılarla çok rahat bir şekilde buluşturabilirsiniz. Bu bağlamda reklamlarınızı doğru kurgulamalı, ilgi çekici metinler ve görseller kullanmalısınız.

Diğer yandan sosyal medya reklamcılığı ile de sosyal medya kanallarında kitlenize erişim sağlayabilirsiniz. Sosyal mecralar, kullanıcıların günlerinin büyük bir çoğunluğunu geçirdiği platformlardır. Uygulama içi reklamlar ile daha fazla takipçiye ulaşabilir ve markanızın görünürlüğünü artırabilirsiniz. Elbette ki sosyal medya reklamcılığı, dijital stratejilerin kapsamına girmektedir.

Başka bir bakış açısı ile düşündüğümüzde yalnızca Google reklamlarına odaklanacaksanız bile sosyal medya kanallarınızı daima aktif ve güncel tutmalısınız. İnsanlar bir marka ya da kişi hakkında bilgi almak istediğinde Google gibi büyük arama motorlarında bir sorgu gerçekleştirdikten sonra sosyal medya kanallarına yönelirler. Bu anlamda, markanızın bilinirliğini artırmak, olumlu bir marka imajı çizmek ve hedef kitleniz ile etkileşim halinde kalmak için sosyal mecralarınıza gereken önemi vermelisiniz.

Hedef kitleniz ile sosyal medya üzerinden sağlıklı bir iletişim kurabilmek için kitlenizin isteklerine ve sorularına yanıt vermeli, onları aktif tutacak etkileşimli eylemler gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bir üretici olarak kendi iş tanımlarınız ile alakadar olmanız gerektiği düşünüldüğünde doğru kurgulanmış ve sorunsuz işleyen bir sosyal medya stratejisine sahip olmak adına sosyal medya danışmanlığı almanız önerilmektedir.

Dijital Pazarlama Stratejileri Nelerdir?

İnternetin herkes için sonsuz bir kaynak olduğunu düşündüğümüzde sektörünüz ne olursa olsun muhtemelen bir yerlerde sizinle aynı işi gerçekleştiren birçok insan ve marka mevcuttur. Bu durumda markaların diğer markalardan sıyrılarak kendilerini ön plana çıkarmaları gerekmektedir. İnternette ise bu durum farklı dijital pazarlama stratejileri ile mümkündür.

Bu nedenle üretici kimliğe sahip kişilerin, rekabetçi ortamda ayakta kalmak ve rakiplerinin pazar payını daraltarak kendilerine daha geniş bir alan açmaları için doğru çalışan stratejileri bulmaları gerekmektedir. Doğru çalışan pazarlama stratejileri ile firmalar şimdiki konumlarından çok daha üst seviyeler ulaşabilir, satışlarını ciddi rakamlara çıkarabilirler.

Bu amaca ulaşmak içinse dijital pazarlama stratejilerinin öğrenilmesi gerekmektedir. O halde birlikte inceleyelim:

  • Arama motorlarının kullanımı

Dijital pazarlama stratejilerinin başında gelen arama motorları, kullanıcıların en sık ziyaret ettiği platformlardır. Kişiler bir ürün satın almak istediklerinde ya da bir konu hakkında bilgiye ulaşmak istediklerinde arama motorlarına ilgili kelimeler girer ve sonuçlar arasından kendilerine en uygun görünen başlığa tıklarlar.

Buradaki “ilgili” kelimeler bizim “anahtar kelime” dediğimiz kelime gruplarıdır. Ürün, hizmet, sayfalar ve web sitenizi bu anahtar kelimeler doğrultusunda optimize ettiğinizde kullanıcıların arama sorgularında sayfanız alakalı olarak algılanacak ve SERP’lerde görünür olmaya başlayacaktır.

Elbette anahtar kelimeler, arama motoru optimizasyonu olarak bildiğimiz SEO’nun yalnızca çok küçük bir kısmı. Reklamların yanı sıra Google ve YouTube gibi önemli ve büyük arama motorlarında ücret ödemeden, site ve sayfalarınızı optimize ederek doğru hedef kitleye ulaşabilirsiniz. Diğer yandan SEO uzun ve zorlu bir yolculuk olduğu için burada mutlaka bir SEO firması ile çalışmanız gerekmektedir.

  • E-posta pazarlaması

Bu dijital stratejide, hedef kitlenize ve ürün ile hizmetlerinizi tanıtmak istediğiniz kişilere e-posta göndererek bir tanıtım gerçekleştiriyorsunuz. Kullanıcılar en zahmetsiz şekilde gönderdiğiniz postalara ulaşıyor ve eğer ilgi çekici bulurlarsa tıklıyorlar.

  • Sosyal medya pazarlaması

Yukarıda anlattığımız gibi sosyal medya kanalları markalar ile müşteriler arasındaki köprüyü oluşturuyor. Sosyal medya pazarlaması ile ürün ve hizmetlerinizin tanıtımını sosyal medya kanalları, bloglar ve internet siteleri üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

  • Remarketing / Yeniden pazarlama

Yeniden pazarlama stratejisi, daha önce web sitenizi ziyaret etmiş ve sepete ekleme, form doldurma ve sipariş verme gibi değerli işlemlerde bulunan kullanıcıların, reklamlarınızı internette başka sitelerde tekrar görme mantığına dayanmaktadır.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi online pazarlama stratejileri birçok işletme ve marka tarafından kullanılsa da firmalar, yaratıcı ve dikkat çekici sloganlar, görseller ve içerikler kullanarak kendi vizyonlarına uygun tanıtımlar ile ön plana çıkabilmektedir.

Dijital Reklam Stratejileri

Tüketim arttıkça üretimin arttığı bilinen bir gerçektir. Arz talep dengesini koruma ve kullanıcıların ihtiyacı olan ürünleri sağlama amacı ise markaları farklı reklam stratejileri denemeye yönlendirmiştir.

Dijital ortamda karşımıza çıkan reklamlar geleneksel reklama kıyasla daha uygun maliyetli ve daha erişilebilir olduğu için firmalar, geleneksel reklamcılık yöntemlerinden ziyade dijital stratejilerine ağırlık vermeye başlamıştır. Bilindiği üzere yapılacak olan reklamlar ürünlerin bilinmesi adına büyük önem taşır.

Günümüz teknolojisi düşünüldüğünde bireylerin sahip olduğu elektronik cihazlar çeşitlilik gösterebilmektedir ve dijital pazarlama stratejileri de bu farklılıklar dikkate alınarak oluşturulmaktadır. Öyle ki reklamlar, farklı bütün cihazlara uyum sağlayabilecek nitelikte üretilmektedir.

Dijital Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Dijital stratejiler oluşturmak için izlenmesi gereken birkaç yol vardır. Üreticiler bu yöntemleri başarılı bir şekilde uyguladığı sürece nihayetinde başarıya ulaşacaklardır. Ancak unutmamak gerekir ki bu başarıyı sağlayan en önemli etkenler sabır ve sürekliliktir. Bu yöntemleri birlikte inceleyelim:

  • İlk olarak hitap edeceğiniz hedef kitle belirlenmeli,
  • Alıcı personeller oluşturulmalı,
  • Hedefinize ulaşmak için bir yol belirleyin,
  • İçerik planı oluşturun ve paylaşın,
  • Mevcut içerikleri gözden geçirin,
  • Analiz edin ve takip çalışması yapın.

Bunun yanı sıra dijital pazarlamanın temellerini Google’dan da öğrenebilirsiniz. Google üzerinde mevcut kurslar ile online pazarlama stratejileri hakkında bilgi sahibi olabilir, öğrendiklerinizin teste tabi tutulması sureti ile bir sınava girebilirsiniz. Sınavda başarılı olduğunuz takdirde sertifikanızı almaya hak kazanacaksınız.

Dijital Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Dijital Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Dijital Pazarlama ve Strateji Uzmanı Ne İş Yapar?

Dijital dönüşümün getirdiği yenilikler ile birçok yeni iş kolu ve profesyonel alan oluşmuştur. Bunlardan biri de dijital pazarlama ve strateji uzmanlığıdır. Markaların ürün ve hizmetlerini ilgili kitle ile gerek organik gerek ücretli reklamlar ile buluşturmak için ise farklı tanıtımlar kurgulamak gerekmektedir.

Bu tanıtımlar zaman zaman Google reklamları ile zaman zamansa e-posta pazarlaması, sms ya da video ve görüntüler yolu ile yapılır. Bu stratejiyi kurgulayan ve onu topluca çalışan bir zemine oturtan profesyoneller ise dijital pazarlama ve strateji uzmanlarıdır. Uzmanlar genellikle markanın ürün ve hizmetleri hakkında birden fazla pazarlama planı oluşturur ve oluşturduğu planlar doğrultusunda marka ile en alakalı olanı seçerek hedef kitleye ulaşmaya çalışır.

Dijital pazarlama stratejileri bir ürünü ve markayı daha çok kişiye ulaştırmak, marka bilinirliğini artırmak ve bu bilinirliği satışlara yansıtmak ile ilgilidir. Stratejiler belirlendikten sonra belirli platformlar ve kampanyalar aracılığı ile ürünler ve hizmetler tanıtılır. Dijital pazarlama stratejilerini oluşturan profesyoneller ya bireysel çalışır ya da ajans bünyesinde görev alırlar. Ajansların dijital pazarlama departmanlarında çalışan dijital pazarlama uzmanları, uzun çalışmalar ve araştırmalar sonucunda markalara yüksek başarı oranı sağlar.

Dijital ürün ve hizmetlerin gelişimi ile paralel olarak dijital pazarlama stratejileri de gelişim gösterdiğinden, uzmanlara düşen iş yükü her geçen gün artmaktadır. Durum böyle olunca markalar; iş süreçlerinin en etkili şekilde yönetilebilmesi için alanında uzman bir ajans ya da uzman ile çalışmak zorundadır.

Markalar, kendi sektörleri ve hedefleri doğrultusunda kendi marka vizyonlarına en uygun olan uzmanı seçmelidir.

Dijital Strateji Örnekleri

Dijital pazarlama stratejilerine verebileceğimiz en geniş kapsamlı örnek e-posta pazarlaması olacaktır. Bu yöntem sayesinde firmalar, kendi web sitelerine üye olan kişilere kampanyalarını e-posta yoluyla bildirebiliyor. Günümüzde e-posta pazarlama önemini kaybediyor gibi gözükse de aslında markalar, bu strateji sayesinde bir satın alım zinciri oluşturma fırsatı yakalıyor.

Dijital pazarlama stratejilerinin önemli bir diğer kısmı ise sosyal medya pazarlamacılığıdır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi sosyal mecralar, kullanıcıların zamanlarını en çok geçirdikleri alanlardır. Influencer marketing dediğimiz dijital strateji de sosyal medya pazarlamacılığına dahildir. Yani, markalar kendine has bir takipçi kitlesine sahip olan ve kitlesi tarafından güvenilir atfedilen internetin yarı-ünlü isimlerine ürün ve hizmetlerinin tanıtımını yaptırmakta ve bunun için belirli bir miktar ödemektedir.

Özetlemek gerekirse markalar, ürün ve hizmetlerinin tanıtımını en iyi şekilde sosyal medya üzerinden yapabilirler. Hem insanlar sosyal medyada çok fazla zaman geçirdiği için ürünün tanıtımına maruz kalıyorlar hem de gerçek kullanıcı yorumlar burada devreye giriyor ve ister istemez bir güven ortamı yaratıyor.

Dijital pazarlama stratejilerinden bir diğeri ise arama motoru optimizasyonu dediğimiz SEO’dur. SEO, ürün ve hizmetlerinizin, internet kullanıcılarının karşısına organik sonuçlarla çıkması esasına dayanır. Markanıza ait ürün ve hizmetler, belirli optimizasyonlar ve iyileştirmeler sonucunda kullanıcıların arama sorgularında alakalı görünen anahtar kelimeler ile karşılarına çıkacaktır.

SEO, işletmelerin mutlaka ağırlık vermesi gereken bir yöntemdir. Doğru kurgulanmış bir SEO çalışması ile organik trafiğinizi ve tıklamalarınızı artırır, internetteki varlığınızdan daha iyi verim alırsınız. Ancak burada Google tarafından kötü ve zararlı olarak belirlenen “siyah şapka SEO” taktiklerine dikkat etmenizde fayda vardır. Siyah şapka SEO, Google’ın kullanılmasını önermediği ve yakaladığı zaman cezalandırdığı bir dizi kötü SEO yöntemidir. Bu yöntemler ile kısa bir süreliğine organik kitlenizde artış yakalayabilirsiniz ancak Google’dan alacağınız ceza sitenizin bir daha dizine eklenmemesine ve index almamasına sebep olabilir.

Diğer yandan SEO, uzun uğraşlar gerektiren yorucu bir süreçtir. Bu nedenle yanlış yapma olasılığınızı ortadan kaldırmak ve geri dönüşü zor olan yollara girmemek için sabırlı ve sakinli bir plan kurgulamanızda fayda vardır.

Burada dikkat etmemiz gereken dijital pazarlama stratejilerinden bir diğeri de tıklama başına maliyet olarak bildiğimiz PPC’dir. PPC ile markalar, internette vermiş oldukları reklamlar, kullanıcılar tarafından ne kadar tıklanırsa o kadar ücret ödeyeceklerdir. Yani PPC reklamlar, reklam bütçenizin korunmasını sağlar ve boşa yapılan spam harcamaların önüne geçer.

Bu dijital pazarlama stratejilerinden bir diğeri ise video pazarlamadır. Video pazarlama yöntemi ile ürün ve hizmetleriniz ilgi çekici tanıtımlar eşliğinde videoya dönüştürebilir; YouTube, sosyal mecralar ve televizyon gibi medyatik platformlarda yayınlayabilirsiniz. Bu tarz videolarda kullanılan ilgi çekici görseller, sloganlar ve müzikler kişilerin aklında yer etmektedir. Diğer yandan, bu tarz videolarda yapacağınız oyuncu seçimi de son derece önemlidir. Halk tarafından antipatik görülen ve sevilmeyen birini videolarınızda kullanmak ile genel olarak insanların sevip saygı gösterdiği bir oyuncu ile anlaşmak marka imajında fark yaratacaktır.

Dijital Strateji Nasıl Yapılır?

Dijital pazarlama stratejilerinde dikkat edilmesi gereken nokta, bu stratejilerin tercih edilme sebebinin onların hızlı, etkili ve düşük maliyetli olmalarıdır. Peki dijital pazarlama stratejileri nasıl planlanmaktadır? İnceleyelim:

  1. İlk olarak ürün ve hizmetin hangi hedef kitle için üretildiği belirlenmektedir,
  2. Belirlenen hedef kitleye ulaşmak için hangi araçlar kullanılmalıdır belirlenmelidir,
  3. Üreticide mevcut araçlar değerlendirilmelidir,
  4. Mevcut medya denetlenmelidir.
  5. Satışın yapılacağı medya belirlenmelidir.

Tüm bu basamaklar belirlendikten sonra satıcı, ürün ve hizmetlerini, hedef kitlesinin sık sık zaman geçirdiği platformlara reklam vererek tanıtmaya çalışır. Diğer yandan eğer belirlenen strateji düzgün işlemiyor ve satışlar iyi bir yöne gitmiyorsa yeni bir plan belirlenir. Zaman zaman şirketler ürün, hizmet ve reklam tanıtımları ile ilgili etkileşimli içerikler yayınlayarak hedef kitleleri ile iletişim halinde olur.

Bu iletişim sonucunda elde edilen bilgiler, markaların kendi pazarlama politikaları ile alakalı neyi iyi neyi kötü yaptıklarına dair dışarıdan bir bakış açısı içerebilir. Kullanıcıların öneri, istek ve şikayetlerine kulak vererek marka imajına pozitif katkı sağlanabilir.

Dijitalde Markanızı Geliştirecek Online Pazarlama Stratejileri

Yukarıda incelediğimiz dijital pazarlama stratejilerini detaylıca inceleyelim:

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Daha önce de bahsettiğimiz gibi SEO, dijital pazarlamanın temellerinden biridir. SEO, web sitelerin ve sayfaların arama motorlarına göre optimize edilmesi esasına dayanır. Marka kimliğiniz ile alakalı anahtar kelimeleri kullanarak ve içerikleri bu bağlamda optimize ederek ücretsiz bir şekilde organik tıklamalarınızı ve trafiğinizi artırabilirsiniz. Diğer yandan SEO çalışmaları elbette ki yalnızca anahtar kelimeler ile bağlantılı değildir. Site içi ve site dışı çalışmalar, backlinkler, site hızı gibi pek çok optimizasyon çalışması SEO uygulamalarına dahildir.

Dijital pazarlama stratejilerinden belki de en önemlilerinden biri olan SEO’yu doğru kurgulamanız gerekmektedir. Çünkü internet kullanıcıları sabırsızdır. Eğer aradıklarını sizin sitenizde bulamazlarsa saniyeler içinde sitenizi terk edecek ve rakiplerin sayfasına yöneleceklerdir. Bu nedenle hem içeriklerinizi düzgün kurgulamalı hem kullanıcının aradığı sorguya doğrudan yanıt vermeli hem de Google SERP’lerde en üst sıraları hedeflemelisiniz. Böylelikle potansiyel müşterilerinizi kaybetmemiş olursunuz. Online pazarlama stratejilerinde her şey bir bütün olarak düşünülmelidir.

PPC

Türkçe’de TBM, yani tıklama başı maliyet olarak bildiğimiz dijital pazarlama stratejilerinden biri olan PPC; reklam ödeme yöntemi olarak kurgulanmıştır. Bu dijital stratejide, kullanıcılar reklamınıza tıkladığı takdirde ödeme yaparsınız. Yani bu demek oluyor ki reklam bütçeniz korunacaktır. Çünkü reklamlarınız sadece kullanıcıların karşısına çıktığı için ödeme yapmazsınız, yalnızca kullanıcılar reklamlarınıza tıkladığı zaman belirlediğiniz maliyet üzerinden ücretlendirilirsiniz.

PPC, online pazarlama stratejilerinden en sık kullanılanlardan biridir. PPC yöntemi ile sadece markanızla gerçekten ilgilenen kişilere harcama yapmış olursunuz. Sonuç olarak hem alakalı bir kitleye erişim sağlarsınız hem de reklam bütçenizi koruyarak gereksiz harcamalardan kaçınmış olursunuz.

İçerik Pazarlaması

İnternet kullanıcılarına ürün ve hizmetleriniz ile ilgili içerikler sunmak zorundasınız. Kişiler bir ürün ya da hizmet almadan önce alacakları şeyle alakalı her bilgiye vakıf olmak isterler. Genel olarak kullanıcılar, satın alım öncesinde bir araştırma sürecine girerler. Bu nedenle kullanıcılarınıza, marka ve ürünleriniz ile ilgili etkileyici ve okuyucuyu sıkmayan içerikler sunmalısınız. Bunlar blog yazıları, videolar ve bazı görsel tasarımlar olabilir.

Dijital pazarlama stratejilerinden en sık kullanılanlardan biri olan içerik pazarlaması, müşterileriniz ile markanızı bir araya getirir ve etkili bir iletişimin önünü açar. Bu içerik planı sayesinde kullanıcılar markanız hakkında daha fazla bilgiye sahip olur ve olumlu bir marka imajı kurma ihtimali yakalarsınız. Hedef kitlenizi büyüttükçe işletmenizin başarı oranı da artış göstereceğinden, içerik pazarlamasına gereken önemi vermeniz gerekmektedir.

E-posta ile Pazarlama

Daha önce de bahsettiğimiz gibi dijital pazarlama stratejileri kapsamında en yaygın olarak kullanılan yöntem e-posta pazarlamacılığıdır. E-posta pazarlama ile sitenize üye olmuş veya bülten aboneliği başlatmış kullanıcılara düzenli olarak mail gönderebilir ve markanızla ilgili gelişmelerden haberdar edebilirsiniz. E-posta pazarlamacılığı özellikle remarketing yönteminde işinize oldukça yarayacaktır. Kullanıcılar sitenizde değerli bir işlem gerçekleştirdikten sonra onlara yeniden ulaşarak markanızı hatırlatabilirsiniz.

Online pazarlama stratejileri doğru kurgulanıp düzgün yönetildiğinde markanızla müşteri arasında sarsılmaz bir köprü kurabilir. Kullanıcılara düzenli bültenler yardımıyla erişerek müşteri ilişkilerinizi güçlendirebilir, markanızı zihinlerde canlı tutabilir ve satın alma davranışı gerçekleştirmeyen kullanıcıları özel kuponlar ve indirimler ile geri kazanabilirsiniz.

Sosyal Medya Pazarlaması

Sosyal medya kanallarınızı aktif bir şekilde yönettiğinizde müşterileriniz ile canlı ilişkiler kurabilir, pozitif marka imajı çizebilir, reklam verebilir, markanız hakkında bilgi verici içerikler paylaşabilirsiniz. Aktifliğiniz ile paralel olarak zaman içinde kitleniz artış gösterecek ve daha fazla görünürlük elde edeceksiniz.

Sosyal medya kanalları kullanıcılarınız ile birebir iletişimde olabileceğiniz yegâne kanaldır. Bu nedenle bu mecralardaki paylaşımlarınız istikrarlı olmalıdır.

Video Pazarlama

Günümüzde Twitter, Instagram gibi birçok sosyal medya kanalı yavaş yavaş interneti popülerliği ile esir alan TikTok video platformuna benzemeye çalışıyor. Ekranı tamamen kaplayan ve çok uzun olmayan video formatı, sosyal medya kanallarını etkisi altına almış durumda. Bunu, Instagram’da Reels’ların ne denli popüler olduğuna bakarak anlayabiliriz. Bu tarz görseller ve videolar kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gördüğü ve genellikle daha çok izlenme/görülme oranına sahip olduğu için içeriklerinizi video formatı ile yayınlamak, kitlenizde artış yakalamanıza ve daha çok müşteriye ulaşmanıza yardımcı olabilir.


Enes Taşcı Hakkında

Dijital Pazarlama Uzmanı - Rayorca Dijital Pazarlama Ajansı Kurucusu. Google Ads Alışveriş, Arama Ağı, Görüntülü Reklam Ağı, Mobil Uygulama ve Semrush sertifikalarına sahip.

Call Now ButtonHemen Arayın